Lige muligheder for alle

Taastrupgaard, Taastrup. Studerende, farmaci. 25 år

Kommunens udsatte boligområder er måske kendt for, at mange ikke har uddannelse eller job. Det er langt fra tilfældet for alle. Heldigvis. Og Oguzcan er en af dem. Den 25 årige studerende bliver nemlig til september færdiguddannet farmaceut fra Københavns Universitet.

Og netop fordi han er født, opvokset og fortsat bosiddende i Taastrupgaard, samtidig med at han har sin daglige gang på universitetet, ved han, at der fortsat er stor social ulighed. Og alle ikke bliver født med samme muligheder.

Jeg er meget optaget af social udsathed. Jeg ønsker, at alle børn og unge får en chance, også selvom de ikke kommer fra et akademikerhjem, men områder der er stemplet som ”ghetto”. Alle skal med. Og alle skal have reelt lige muligheder for at klare sig godt.

Udover studierne bliver der også tid til at passe beboerdemokratiet. For syv år siden blev han valgt som det yngste medlem for afdelingsbestyrelsen i Taastrupgaard. Og de sidste 1,5 år har han været formand for bestyrelsen og sidder med i organisationsbestyrelsen for AKB Taastrup.