Flere boliger der er til at betale

Charlotteager, Hedehusene. Faglig sekretær i 3F København. 50 år

Flemming bor i en almen bolig i Charlotteager sammen med sin kone og barn. Og han bor der ikke bare. Han er også meget engageret i sit boligområde. Han sidder derfor med i et hav af udvalg, der skal være med til at løfte området, hvor byfornyelse og integration spiller en vigtig rolle. Så er han også formand for afdelingsbestyrelsen og sidder med i VIBOs organisationsbestyrelse.

Flemming kender derfor vigtigheden af, at kommunen har gode og sunde boliger, der er til at betale. Der er derfor også set med Flemmings øjne brug for, at der bliver bygget flere boliger til unge og ældre til en overkommelig husleje.

Flere og flere flytter heldigvis til kommunen og Hedehusene. Og der skal være plads til alle. Også dem med de små indtægter. Derfor er vi nødt til at bygge flere boliger. Samtidig er det vigtigt, at vi får bundet den nye og gamle del af Hedehusene sammen. Ligesom infrastrukturen bør udbygges blandt andet med S-tog til Roskilde.

Og står det til Flemming, skal vi lære af fortidens fejl. I fremtiden skal vi bygge og bo mere blandet. Fordi fællesskabet på tværs af sociale, økonomiske og etniske skel styrkes, når børnene går i skole sammen, når vi spiller fodbold i samme lokale klub og møder hinanden i hverdagen. Sammenhængskraften i samfundet bliver større, når vi bor side om side med folk, som ikke nødvendigvis er som vi selv.