Kære medlemmer

Det er en svær tid vi lever i nu, men vi kan være glade for, at vi fik en ny socialdemokratisk regering sidste år, som dygtigt håndterer denne krise med Corona smitte.

Hvad gør vi så i vores egen Partiforening?
Indtil videre er alle arrangementer aflyst til og med generalforsamlingen onsdag den 15. april 2020. Vi kender endnu ikke udviklingen af denne pandemi, så vi har reserveret eventuelt ny dato for vores generalforsamling. Det er mandag den 18. maj 2020.
I forhold til valg af folketingskandidat, er Taastrupkredsen ved at udarbejde en ny tidsplan.
Vi forventer udsættelse af valget til efteråret 2020, og vi arbejder på at stillerlister først skal afleveres den 1. september 2020. Når proceduren for valget er klar melder vi den ud til alle medlemmer i et kommende nyhedsbrev.
Vi håber snart at kunne genoptage vores aktiviteter i Partiforeningen, men først når vi igen er fri af denne Coronakrise. Pas på jeres familier og dem I kender. Håber snart at se jer igen.
God læselyst med resten af nyhedsbrevet, som i disse tider har Coronavirus som tema.

På Bestyrelsens Vegne
Claus Johnsen
Formand for partiforeningen

 

Linket til videoen er også her:  https://www.youtube.com/watch?v=KCRZ2CjZJuA 

 

Danmark er nedlagt af Corona

Som I alle ved, så står Danmark, og for den sags skyld resten af verden, over for en kæmpe udfordring. Hvad der startede med et skævt smil af sygdommens navn, "Corona", udviklede sig til et sandt mareridt. Det er nok også derfor, man fandt på et nyt navn COVID-19
Alt er efterhånden blevet lukket, og vi må ikke samles i større grupper på mere end 10 mennesker. Det er så vigtigt, at det bliver overholdt, og at bødestørrelsen er sat til 1500 kroner for privatpersoner, og 5000 kroner for erhvervsdrivende. Bøden kan som bekendt endda blive større i gentagelsestilfælde.
Desværre er det stadig ikke alle, der har forstået budskabet. Der er stadig personer, der mener at det er en alt for overdreven redaktion. Deres postulat er at dør flere af normal influenzavirus.

Det er forkert.

Coronavirus er mere alvorlig end influenza på flere parametre. Den nye coronavirus er over dobbelt så smitsom som influenza. Forskerne regner desuden med, at dødeligheden ved den nye virus, er mindst seks gange højere end ved en almindelig sæsoninfluenza.
Samtidigt har der også floreret alle mulige falske historier på de sociale medier. Et eksempel på dette var at Coronavirussen er udviklet i et laboratorium for at tjene penge på en vaccine. Andre konspirationsteorier går på, at mad importeret fra Kina, eksempelvis ris, kager og te skulle være inficeret med Corona. Virussen skulle altså være et biologisk våben til nedbringelse af befolkningstallet, som de kinesiske myndigheder tester effekten af. Også Bill Gates står for skud. Han skulle ifølge rygter have forudset virusudbruddet for flere måneder siden og er økonomisk involveret i at patentere vaccinen.
En ting er at virusset i sig selv er meget alvorlig, men når vi så krydrer med en markant nedgang i økonomien, så har vi en faglig cocktail. Det kan give konspirationsteorierne vind i sejlene, og skabe unødig frygt og mistillid til sundhedsmyndigheder og politikere.
Bare tænk på den amerikanske præsident Donald Trump håndtering af krisen indtil videre.

Med hans udmelding fra d. 9. marts: ”Fake News Media og deres partner, Demokratisk Parti, gør alt inden for sin semibetydelige magt (den plejede at være større!) for at blæse CoronaVirus-situationen langt ud over, hvad fakta ville berettige til. Generalkirurg udtalte at: "Risikoen er lav for den gennemsnitlige amerikaner." - Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

 Det siger sig selv, at med meldinger som denne, så bliver det svært at overbevise folk om, at de skal tage deres forholdsregler, og tage virussen meget alvorligt. Jeg frygter hvad det ender med i USA, og hvilken påvirkning det vil få for resten af verden.
Så er vi meget heldigere stillet herhjemme, hvor vi har en regering, med statsminister Mette Frederiksen i spidsen, der har gjort det fantastisk. En Mette Frederiksen der har samlet Danmark i kampen mod Coronavirus.
En Mette Frederiksen, der har turde tage nogle hårde beslutninger for at beskytte os, men samtidig også lanceret hjælpepakker, der hjælper både små og store virksomheder samt lønmodtagerne.
Jeg håber også at alvoren er gået op for alle. Vi bliver nødt til at rette os efter myndighedernes restriktioner, hvis vi på nogen måde skal have en chance nedkæmpe Corona/COVID-19.

Vi ses på den anden side.
Thomas Bak
Socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen i Høje-Taastrup 

Vi er sammen om at passe på hinanden

 Den 10. marts 2020 blev jeg endnu en gang kaldt til regionsrådsmøde som suppleant. Lidt forkølet tog jeg afsted til mødet, som blev afholdt i en lidt anderledes stemning, grundet Corona. F.eks. stod der små tallerkener med grønt til hver mødedeltager - ikke noget ta' selv fad. Tilsvarende blev nogle punkter også trukket eller udsat af selvsamme grund, og derfor var selve mødet relativt kort og udramatisk.
Muligheden for at medtage cyklen i natbusser og ernæringskoncept for hospitalerne var blandt punkterne, som måske også bedst viser, hvor bredt regionen favner. Det punkt, der blev drøftet længst, var den løbende renovering af de eksisterende hospitaler, nu hvor der samtidig bygges nye hospitaler. Eksempelvis elevatorerne på Rigshospitalet. At de er funktionelle er også en vigtig del af at redde liv.
Efterfølgende holdt Stephanie Lohse, formanden for Danske Regioner, et oplæg om regionernes fremtidige udfordringer. I modsætning til tonerne for to år siden, hvor den daværende regering talte om at lukke regionerne, er der nu fuld gang i regionerne, og mange ting er undervejs. Jeg tror fortsat på, at det vil styrke sundhedsvæsenet, hvis vi styrker regionerne, eksempelvis ved at give dem selvstændig skatteopkrævning.
Men det altoverskyggende var og er stadig Corona eller Covid-19, som den også hedder. Man kunne fornemme den hektiske aktivitet med, som skyldes at vi forberede os bedst muligt på en pandemi. Dagen efter holdt statsministeren sin tale, og mange dele af hverdagen er sat på hold. Vi undgår håndtryk og afspritter hele tiden. Husk det er dog ikke forbudt at vinke og sige goddag.
I en sådan situation er jeg glad for at leve i et land, der har et stærkt sundhedsvæsen og prioriterer et sådan. Det er efter min mening den første lektie, som vi ikke må glemme: Vi skal prioritere et stærkt sundhedsvæsen. Jeg tror, at vi lære mange nye ting i den kommende tid. Vigtigst af alt skal vi passe på hinanden. Det gør vi ved at vise hensyn, vise ansvarlighed og hjælpe hinanden. Eksempelvis modtager min mor på 84 ingen besøg, men vi kan da snakke sammen over telefonen og lave indkøb for hende.
Dagene efter statsministerens tale har, trods en forkølelse, været travle på arbejde for mig. Aflysninger og beredskaber har været nøgleordene. Nu er her stille. I skrivende stund håber jeg, at alle tiltag tilsammen vil sikre, at vi kommer så godt som muligt igennem pandemien. Der går nogen tid, før vi kan mødes igen, men vi kan stadig skrive og tale sammen. Jeg håber, I alle vil passe på jer og jeres kære. Husk: Vi må stå sammen ved at stå hver for sig.

Claus Heje
Regionskandidat til Region Hovedstaden for Socialdemokratiet.

Du kan altid holde dig informeret på hjemmeside:  https://politi.dk/corona