Sæt velfærden først

Sankt Mikkels Allé, Taastrup.
Borgmesterkandidat og politisk konsulent. 50 år

Jeg har tre børn, der alle er opvokset i Høje-Taastrup. I vuggestuen har de taget deres første skridt. I børnehaven har de knyttet venskaber. Og i folkeskolen har de åbnet en ny verden af viden. De har gået til spejder, badminton og fodbold, hvor de har lært at indgå i fællesskaber. De har gennemført en ungdomsuddannelse og står nu på egne ben.

Det er vores velfærdssamfund, når det bedst. Når der er stærke fællesskaber og høj tillid, tør vi nemlig gå sammen om de store opgaver: Fødestuer, folkeskoler, folkepension. Om børnene og bedsteforældrene. Og om hinanden. Høje-Taastrup Kommune er vores fællesskab! Det er her, vi hører til. Det er vores hjem.

Velfærdssamfundet giver tryghed. Det er vores sikkerhedsnet, når vi mister jobbet, bliver syge og når alderdommen sætter ind. Her skal vi stå klar med en hjælpende hånd. Ingen skal overlades til sig selv.

Og så giver velfærdssamfundet muligheder. Alle børn og unge skal lære at læse, skrive og regne. De skal dannes og uddannes. De skal trives og engageres. De skal kort sagt have det bedste afsæt til at klare sig godt videre i livet.

Men. For der er et men. Et velfærdssamfund med tryghed og muligheder kræver, at vi hele tiden prioriterer velfærden. Vælger velfærden i stedet for skattelettelser og prestigebyggeri.

For alt er desværre ikke rosenrødt. Velfærden i Høje-Taastrup er presset flere steder. Mange har spurgt:

■ Hvorfor vælger mange den lokale folkeskole fra?
■ Er der pædagoger nok til at passe mine børn?
■ Opgiver vi ikke for mange unge, der lever et liv på kanten?
■ Kan jeg få en værdig pleje, når jeg bliver gammel?

Svaret er, at vi har udfordringer. Og udviklinger der skal vendes. Det kan vi kun gøre, hvis vi prioriterer velfærden. Derfor er det tid til velfærd. Vi skal sætte velfærden først.


Om Peter:
Peter har tre børn Simon, Tobias og Mikkel på henholdsvis 18, 22 og 26 år.
Peter har desuden tre skønne ”pap” børnebørn.
Peter og Simon bor sammen med Gitte i Runeparken.
Peter arbejder i 3F med at forbedre sundheden på landets arbejdspladser.

Følg Peter:
At være politiker handler for Peter om at være i tæt dialog med dig og de mange andre borgere i Høje-Taastrup Kommune. Du er altid velkommen til at kontakte Peter på tlf. 2285 7704 eller på mail: Peterfa@htk.dk

Du er også velkommen til at følge Peters politiske arbejde på https://www.facebook.com/PeterFaarbaek eller sochtk.dk